luni, 7 mai 2018

Șapte abilități inerente a celor mai productivi angajați


În echipa noastră există persoane extraordinar de productive, care reușesc să facă o mare cantitate de muncă. Cum o fac? Care este motivul succesului acestor oameni?

Jack Zenger, directorul general al companiei Zenger / Folkman, specializată în consilierea privind dezvoltarea conducerii și Joseph Faulkman, președintele Zenger / Folkman, autorii cărții „Viteza: modul în care liderii accelerează execuția reușită", au realizat un studiu despre șapte mii de persoane privind evaluarea productivității în baza a 48 de tipuri specifice de comportament. Ca rezultat, s-au identificat șapte abilități care sunt inerente celor mai productivi angajați.

Stabiliți obiective ambițioase. Un proiect ambițios contribuie la accelerarea ritmului muncii și la izolarea de orice fel de distragere a atenției. Ideea de a finaliza un proiect grandios ajută oamenii să se concentreze.
Demonstrați coerența. Sunt oameni pe care ne putem baza 100%. Dacă spun că „se va face", totul se va face cu adevărat. Oamenii productivi își planifică timpul, muncesc într-un ritm fără rebuturi și efortul este direcționat spre rezultate.
Dobândiți cunoștințele. Nimic nu reduce productivitatea cât  lipsa de cunoștințe și de experiență. Când știți ce faceți, nu trebuie să sacrificați calitatea pentru viteză. Puteți face totul rapid și bine. De asemenea dobândirea cunoștințelor noi, extinderea sferei cunoștințelor profesionale ajută salariații să fie pricepuți, exigenți și rapizi.
Lucrați asupra rezultatului. Majoritatea oamenilor sunt gata să-și asume responsabilitatea pentru atingerea obiectivelor și să lucreze într-un ritm rezonabil pentru a asigura rezultatul așteptat. Impactul și rezultatul muncii sunt mai importante atunci când salariații știu spre care performanță tind.
Prevedeți și rezolvați problemele. Principiile managementului calității „zero defecte” și „îmbunătățirea continuă” sunt relevante pentru oamenii productivi care fac față sarcinilor dificile. De asemenea, ei tind să prevadă posibile dificultăți și să avanseze la dezvoltarea de soluții, care evită ulterior o serie de probleme devenind acțiuni sigure în situații de risc.
Fiți cu inițiativă. Profesioniștii acționează. Ei nu așteaptă indicații. În majoritatea cazurilor rezultatele vorbesc de la sine.
Cooperați. În instituțiile moderne cu o structură complexă nu se poate obține mult acționând singur. Totul este extrem de interconectat. Cei mai productivi specialiști au disponibilitatea de a coopera și a lucra bine cu ceilalți. Cooperarea îmbunătățește climatul psihologic acoperind o gamă vastă de aspecte ca, de exemplu: implicarea rațională și echilibrată a percepției, gândirii în realizarea sarcinilor de muncă;  concentrarea pe  fiabilitatea muncii (reducerea erorilor, siguranța în rezultate scontate).

Dacă doriți să deveniți mai productiv, aruncați o privire la această listă. Ea poate fi completată. Dacă sunteți un manager și observați că subordonații muncesc din greu, dar nu au abilitățile necesare pentru creșterea productivității, atunci încercați să aplicați recomandările date.

Tatiana COȘERI