sâmbătă, 29 septembrie 2018

Nocturna Bibliotecii la Filiala „Ștefan cel Mare”


Doina Spătaru, Filiala „Ștefan cel Mare”

Joi, 27 septembrie, în ajunul Nocturnii Bibliotecii, la Biblioteca „Ştefan cel Mare" a avut loc o serată literară. Participanți au fost elevii de la Şcoala Profesională nr. 3. Autorii au citit din creația proprie poezii şi fragmente din romane. Apoi, elevii însoțiți de profesoarele lor au vizionat filmul „Arividerci" în regia lui Valeriu Jereghi.


Vineri, seara Nocturnii a continuat cu două activități pentru mici și mari. Una din ele a fost șahul. Cunoscut încă din cele mai vechi timpuri, jocul de șah este foarte popular peste tot în lume. În cele mai răspândite versiuni despre originea șahului, China, Persia și India sunt considerate drept țări unde a luat naștere jocul în cauză. El s-a răspândit peste tot în lume, cu modificări de reguli în timp, astfel se poate vorbi despre șahul modern. Pentru iubitorii de șah, Nocturna Bibliotecii a fost un prilej bun pentru o competiție în incinta bibliotecii. Participanții la activitate au mărturisit că acest joc le dezvoltă imaginația, creativitatea și încrederea în sine. Și într-adevăr, șahul face ca jucătorii să-și îndeplinească obiectivele propuse.

„Antrenează-ţi creierul cu aplicații care te fac mai inteligent” - asta au făcut copiii la serviciul „Tableţel” de Nocturna Bibliotecii. Dacă tot nu lăsăm telefoanele din mâini decât atunci când dormim, am putea să le găsim și o altă utilitate, pe lângă eternele aplicații precum Facebook, Instagram, Messenger etc. Prin urmare, noi am pregătit o listă de aplicații care te fac mai inteligent. Copiii au avut o seară perfectă în acest sens, ei au aflat care aplicații sunt gratuite, care cu plată, dar toate îi vor ajuta să-şi antreneze funcțiile creierului.