luni, 1 octombrie 2018

Scriitorul Ion Anton la Biblioteca „Ștefan cel Mare”


Doina Spătaru, șef oficiu, Filiala „Ștefan cel Mare”


La finele lunii septembrie, la Filiala „Ștefan cel Mare”a avut loc o întâlnire de suflet cu autorul cărților „Jocul de-a cuvintele” și „Cercei de cireșe”. Aceste cărți au fost prezentate de către scriitorul și redactorul șef al săptămânalului „Florile Dalbe" Ion Anton.

La lansarea cărților au participat elevii clasei a II-a U împreună cu profesoara lor, Uliana Rotari. Moderatorul Nicolae Spătaru a creat o atmosferă plăcută și relaxantă prin intermediul cuvintelor jucăușe și pline de umor. 
Ion Anton a precizat unele aspecte ce țin de revista „Florile Dalbe", oferind un exemplu privitor la istoria viței de vie și recomandându-le să găsească acest articol în revistă.

Participanții la activitate au manifestat un viu interes față de evenimentul cultural și revista „Florile Dalbe". Copiii au venit pregătiți cu unele poezii din cărțile autorului care defineau omografele, omofonele și omonimele. Fiindcă sunt foarte isteți și curioși, au oferit ei înșiși alte exemple despre aceste elemente stilistice. Autorul a fost impresionat și le-a admirat inteligența și plăcerea de a citi. Elevii au fost curioși să afle de la ce vârstă scrie, de ce a devenit scriitor, dacă îi place meseria de scriitor și multe întrebări, unele dintre ele foarte hazlii. Apoi, majoritatea din ei au primit cărți cu autograf pentru biblioteca lor de acasă, dar și pentru a citi cu drag poeziile autorului.

Scriitorul Ion Anton a menționat că a fost o întâlnire de suflet cu un grup de copii ageri, cu o învățătoare de zile mari și bibliotecari pasionați de carte.