joi, 17 octombrie 2019

#BM142

De 142 de ani Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” se află în serviciul comunității chișinăuiene, fiind una din cele mai vechi și mai titrate instituții de informare, cultură şi instruire din Republica Moldova. Cu prilejul actualei aniversări, în perioada 17 – 22 octombrie 2019, BM organizează  un șir de evenimente  pe tematici profesionale și socioculturale, menite să  contribuie la promovarea unor noi forme și metode de activitate în serviciul utilizatorului: proiecte și programe cu și pentru  chișinăuieni, strategii  de marketing și comunicare; incursiuni în istoria Chișinăului; întâlniri cu scriitori, prezentări de carte, dialoguri cu personalități, retrospectiva verii.
Agenda evenimentelor se preconizează a fi variată, cuprinsul acesteia include FlashMob-ul Biblioteca transformă organizat de studenții Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, urmat de Conferință Biblioteca Publică a orașului Chișinău: noi dezvăluiri, care aduce dezvăluiri despre istoria încâlcită a Bibliotecii Publice din Chișinău a cărei succesoare ne considerăm; Pe urmele istoriei sau drumul de acasă spre acasă, întâlnirea copiilor și adolescenților cu scriitoarea Simona Antonescu; urmată de Conferința științifică #BM142Inspiră. Implică. Împuternicește. Conectează (în format Eleven) și o Conferință postere Experiența serviciilor inovaționale la BMHackathon public HACK4BM, produsul final va fi creare bazei de date pentru înregistrarea activităților de bibliotecă și prezentarea lor pe site-ul bibliotecii.
Un rol important îl vor avea discuțiile publice privind Strategia Bibliotecii Municipale B.P. Hasdeu (2020-2025).
ZILELE BIBLIOTECII MUNICIPALE „B.P. HASDEU”, la cea de-a 142-a aniversare, vor culmina cu   totalurile programului estival destinat copiilor „Provocarea verii”, menirea căruia a fost de a dezvolta și forma abilități, calități, de a fi mai creativi și inteligenți prin lecturi, jocuri și experimente.

Mai multe informații obțineți la calea http://zilelebm.tilda.ws/