marți, 3 martie 2020

Biblioteca și parteneriatul durabil


Angela Vintilă,
 șef filială, Filiala „M. Ciachir”

„Prietenia este în esență un parteneriat”
Aristotel

Tendințele moderne ale instituțiilor cultural-educative sunt orientate spre dezvoltarea competențelor-cheie ale utilizatorilor. Parteneriatele au un rol esențial la realizarea acestor tendințe.
Centrul Comunitar pentru Copii și Tineret „Steaua” este un partener fidel de mai mulți ani.  La Zilele ușilor deschise consacrate celor cinci ani de activitate ale CCCT „Steaua”, Filiala „M. Ciachir” a împărtășit experiențe frumoase de colaborare. În timpul micului discurs au fost accentuate părțile tangențiale ale instituțiilor de cultură și celor cu profil educațional, punând în evidență tendința de a oferi generației în creștere, posibilitatea de a acumula cât mai multe abilități atât de necesare la parcurgerea drumului vieții.  Împreună cu moderatorul spiritual al acestei instituții, dna Valentina Furdui, au fost realizate un șir de evenimente culturale, demonstrând în așa mod importanța valorilor culturale și tradiționale.
Evenimentul a avut un divers program artistic în cadrul căruia au fost incluse cântece, poezii și dansuri dedicate sosirii primăverii, evocând emoții frumoase celei mai frumoase ființe de pe pământ- Mama.  De asemenea a fost omagiat și cel mai mare povestitor al neamului, Ion Creangă, prezentând un fragment din opera sa „Soacra cu trei nurori”. Micii „actori” au demonstrat talentul, imaginația, precum și capacitățile interpretative. Prezentarea unui recital inedit de către Maria Țărnă și Daniela Pleșca, interprete de muzică folk, au încântat auzul oaspeților, creând o atmosferă caldă. Cu un buchet primăvăratic de aprecieri, sugestii, recunoștință au fost exprimate de către reprezentanții de la Pretura s. Râșcani, Direcția pentru protecția Drepturilor Copilului și partenerii fideli ai acestei instituții.
 Parteneriatele adaugă valoare  serviciilor livrate de bibliotecă. O astfel de colaborare ne oferă posibilitatea de a face schimb de experiențe și de a îmbunătăți reciproc activitatea.