miercuri, 29 iulie 2020

Marcăm Ziua Constituției


Svetlana Rotaru, bibliotecar,
 Filiala „Transilvania”

  Marele nostru om politic, jurist, savant și scriitor Constantin Stere spunea că statul este haina juridică a poporului. Dacă acceptăm că statul e haina juridică a poporului, haina juridică a statului e Constituția.[1]
           Ce este o constituție? Etimologic, prin constituție ar urma să înțelegem „așezarea cu temei” , „starea unui lucru” pentru că acest termen derivă din limba latină, de la cuvântul „constitutio”. Conceptul de „constituție” în accepțiunea apropiată de ceea ce astăzi înțelegem prin ea, a apărut și s-a cristalizat abia în secolul al XVIII-lea, când burghezia revoluționară a început să-și formuleze ideile specifice idiologiei ei și, totodată, când ea a început să uzeze de o terminologie nouă.[2] Cel mai important scop al constituției în construcția statului nostru democratic este de a realiza și prelungi să realizeze una din cele mai importante misiuni – cea de factor stabilizator al societății.             
 La 29 iulie, Constituția Republicii Moldova va marca 26 de ani de când a fost adoptată. Acest act juridic fundamental al statului conține cele mai importante reglementări ale sistemului politic, garantează pluralismul politic și protejează drepturile și libertățile omului.
 Constituția nu este postulată pur și simplu la vîrful ierarhiei actelor juridice numai pentru că ea este emanația organului suprem al puterii de stat. Ea are o asemenea valoare pentru că exprimă în chipul cel mai sintetic și mai cuprinzător cuceririle revoluționare ale poporului, aspirațiile fundamentale și hotărâtoare ale tuturor oamenilor muncii în vederea înfăptuirii obiectivelor pentru care a optat.
Adoptarea Constituției statului Republica Moldova a format momentul decisiv al înfăptuirii obiectivelor principale cuprinse în Declarația de Independență.
Constituția garantează principiile de dezvoltare a statului moldovenesc, exprimă aspirațiile poporului de integrare în comunitatea mondială de implimentare a standardelor de apărare a drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în viața de zi cu zi. Chiar și în statele cu cea mai avansată democrație  nu există  norme de drept  ideale. În preambulul Constituției din 1994 se menționează faptul că Legea Supremă a fost adoptată: „Pornind de la aspirațiile seculare ale poporului de a trăi într-o țară suverană, exprimată prin proclamarea independenței Republicii Moldova.”  Datorită Constituției din 1994 în Republica Moldova a avut loc crearea unei economii de piață, structurarea societății civile și demararea procesului de integrare europeană a Republicii Moldova. Acești două zeci și șase de ani pot fi caracterizați sub aspectul că, poporul Republicii Moldova, proclamându-și independența, a optat pentru o guvernare democratică și un stat de drept. Însă democrația și preminența dreptului sunt valori constituționale fundamentale, autoritățile publice sunt obligate să acționeze în spiritul loialității față de Constituție. Pe parcursul anilor au existat amenințări la adresa Legii Supreme este la fel o realitate a peisajului nostru. Au fost diverse încercări de a folosi textul Constituției în interesele politice sau de grup. Este adevărat că astfel de situații sunt inadmisibile. Ele ar putea transforma Constituția înr-un set gol de cuvinte frumoase3.
Însă, realitatea ar putea să fie alta. Constituția este legea fundamentală a țării, care stabilește limitele pentru autoritățile statului, rolul exact al Curții Constituționale și care asigură protecția dreptului omului în țara noastră. Și totodată noi cetățenii acestei țări trebuie să respectăm constituția permanent indifirent de situația din țară. Scopul nostru este de a delimita responsabilitățile puterilor în stat și de a garanta faptul că toate autoritățile publice acționează în strictă conformitate cu Legea Supremă. Și numai atunci se poate de spus, vom fi cu adevărat un stat democratic și drepturile și libertățile cetățenilor vor fi realizate eficient.
Potrivit  articolului 33 din Constituția Republicii Moldova, libertatea creației artistice și științifice este garantată. Creația nu este supusă cenzurii. Dreptul cetățenilor la proprietatea intelectuală, interesele lor materiale și morale ce apar în legătură cu diverse genuri de creație intelectuală sunt apărate de lege. Statul contribuie la păstrarea, la dezvoltarea și la propagarea realizărilor culturii și științei, naționale și mondiale.4 Ca să dezvăluim mai detaliat art. 33 din Constituție, vom menționa faptul că, fiecare cetățean din Republica Moldova are dreptul la dezvoltarea liberă a  creației artistice și științifice nefiind obligat de nimeni.
La etapa actuală, țara noastră trece printr-o perioadă complicată pentru viitorul său. În fața unor provăcări noi, interne și externe avem nevoie de unitate și solidaritate a intregii societăți, pentru a accelera implementarea proiectului de modernizare a țării în baza modelului european.
În sfîrșit vreau să menționez o informație utilă pentru a cunoaște unele curiozități din domeniul dat.
Despre acest lucru ştiu toţi cetăţenii Republicii Moldova, însă puţini cunosc câte cuvinte sunt în Constituţia Republicii Moldova. Legea Supremă a ţării are 10.287 de cuvinte, scrise în 1 232 de rânduri. Constituţia Moldovei este structurată în 852 de alineate, scrise pe 35 de pagini. În comparaţie cu Constituţia Republicii Moldova, cea a Statelor Unite ale Americii are 7 762 de cuvinte, fiind considerată una dintre cele mai vechi constituţii care încă este utilizată. Monaco, a doua cea mai mică ţară ca întindere, are cea mai scurtă constituţie. Adoptată în 1962, în timpul domniei Prinţului Rainier al III-lea, documentul are 3 814 cuvinte.
 În încheiere, vreau sa spun următorul că,  Legea fundamentală a țării, să nu să se mai confrunte cu provocări constituționale.



[1]  Rolul justiției constituționale în protecția valorilor statului de drept.Coferința Internațională, 8-9 septembrie Chișinău 2014. p. 9.
[2] Ioan Deleanu. Drept constituțional. Editura didactică și pedagogică. București. 1980. p. 60.
3 Rolul justiției constituționale în protecția valorilor statului de drept. Conferința Internațională ,8-9 septembrie. Chișinău. 2014. p. 27.
4 Monitorul Oficial nr.1 Constituția Republicii Moldova. Din 29.07.1994. Publicată. 18.08.1994