luni, 15 februarie 2021

Festivalul - concurs republican de creație artistică „Floarea Omeniei"

 Mircea Ciochină,

șef-serviciu, Filiala „Onisifor Ghibu”

Festivalul - concurs republican de creație artistică „Floarea Omeniei", dedicat poetului Grigore Vieru este la o frumoasă aniversară ediție a X-a.

Tradițional Festivalul a avut mai multe secțiuni de activitate și anume: artă, literatură, pictură. Evenimentul de amploare (cu respectarea tuturor prevederilor sanitar-epidemiologice) a fost ghidat de dna Aurelia Berdiev, director al Centrului de Excelență în Energetică şi Electronică.

Este de menționat că la festival și în acest an au participat peste 30 de instituții de învățământ, elevii fiind activi implicați în procesele de creare a posterelor pe baza versurilor lui Grigore Vieru. Elevii Liceului Teoretic „I.L. Caragiale” din Orhei au recitat poezii, au interpretat melodii.

Evenimentul a avut loc și în mediul online la care au realizat colegii din toată Republica.

Este de remarcat că acest eveniment are un impact deosebit deoarece este cunoscut că Grigore Vieru punea o miză deosebită pentru tot ce ține de Patrie, Mama, Limba Română, aceste valori fiind esențiale pentru un popor.

Prin toată modestia lui Grigore Vieru care spunea… că e o lacrimă de-a lui Eminescu, dar de fapt îl putem considera cu toată certitudinea o personalitate a întregului neam.