sâmbătă, 21 august 2010

OAMENII - BRANDUL BIBLIOTECII MUNICIPALE "B.P. HASDEU" : ÎNSEMNĂRI DESPRE LUDMILA PANZARI

Fiecare om se naşte cu un set de aptitudini predefinite, iar pe parcursul vieţii le dezvoltă mai uşor sau mai greu, în funcţie de predispoziţiile personalităţii pe care le are, în funcţie de împrejurimi şi de anturajul său.

Ludmila Pânzari şi-a făcut din cărţi o a doua familie, mai bine zis, o prioritate. Cu dragoste pentru literatură, pentru oameni, păstrează multă înţelepciune: este o fire modestă, dar extraordinar de inteligentă! Surprinde prin răbdarea sa: ascultă cu tact, cu discreţie, cu optimismul omului, care ştie, că la vreme de necaz, îşi poate regăsi pacea în paginile pline cu buchiile tehnologiilor informaţionale. Asta-i, e şi serviciul ei. Este responsabilă, ordonată, competentă, iar când vine omul la ea; ştie să vorbească frumos şi să dea informaţia de care ai nevoie, indiferent de vârstă, nu se poate să nu te aprecieze. "Omul sfinţeşte locul”, - o zicală valabilă şi pentru omul din persoana ei; ştie să se facă apreciată, iar în domeniul său, este un specialist de temut: dacă vine dna Pânzari la vre-o filială a BM „B.P. Hasdeu”, cu verificări de rigoare în serviciu, trebuie să fii pregătit şi să răspunzi corespunzător! Munca cu cartea este o muncă foarte plăcută, dar presupune o deosebită dăruire şi mult devotament. E genul de om, care în meseria sa mereu ia atitudini: ori, în primul rând, are răbdare, ştie să caute informaţie, citeşte mult, e ordonată în tot ce face. De când lucrează în bibliotecă, are nişte tabieturi, în sensul, că nu aruncă nici un document sau hârtie, le aranjează pe toate la dosar, nu lasă nimic să se piardă. Continuă să se manifeste prin creaţii proprii în cadrul revistei BiblioPolis, blogurilor BM „B.P. Hasdeu” etc., ceea ce reprezintă ritmul unei ocupaţii libere, la fel şi creaţie colectivă. Curios, e că dă impresia unui aspect mistic, pare să facă meditaţii şi exerciţii de relaxare, înconjurată fiind de flori, cu miasme, cu zâmbetul pe buze. Însă, rar o vezi zâmbind, serioasă fiind; pare interesantă această parte, dar eu mai mult tind să cred în latura cu miasmele vesele, chiar surprinzând-o; şi la drept vorbind, nu trebuie să pricepi multă psihologie, pentru a-i trezi acea componentă, cu zâmbetul. Orice situaţie de conflict în sistemul bibliotecar (de asta nu scapă nimeni) este rezolvată de Ludmila prin găsirea unui compromis; evident, îi găseşte imediat. Admite pe lângă ea oameni înţelepţi, nu fără umor; nu e un lucru chiar atât de greu?

Prin prezenţa acestei distinse doamne ne simţim onoraţi de tot ce spune. Se pare, că nu are nevoie de cuvinte de laudă: la o aşa atitudine, aşa şi un rezultat: este ambiţioasă şi competitivă, activă şi plină de iniţiative, iar colegii o respectă şi o susţin în toate.


Rubrică susţinută de Svetlana VIZITIU

4 comentarii:

  1. Людочка, мы тебя поздравляем! Счастья тебе личного!

    RăspundețiȘtergere
  2. Будь всегда здорова и любима!! Хороших проектов и негеморрных клиентов!!

    RăspundețiȘtergere
  3. multi ani frumosi inainte si toti deosebit de reusiti!

    RăspundețiȘtergere