sâmbătă, 6 decembrie 2014

Sergiu Afanasiu – un îndrăgostit de naturaleţea copiilor

Valeria Bețivu
șef oficiu, Fililia ,,Ștefan cel Mare”

Svetlana Sarmaniuc,  învățătoarea clasei  a III-a de la Şcoala Grădiniţă ,,Pas cu Pas’’ nr. 152, din sectorul Botanica,  a solicitat  o întâlnire cu scriitorul Sergiu Afanasiu, la care biblioteca a  răspuns cu mare drag.
Dialogul cu copiii a decurs vesel şi atractiv, scriitorul a prezentat cărțile sale de versuri: Numărătoarea veselă; Cum te cheamă, pici ghiduş?; Cartea preşcolarului Abeceluş; Unde cresc cuvintele.
Elevii prezenţi la activitate,  au venit bine pregătiţi, cu un set de întrebări la adresa scriitorului cu un recital de poezie din cartea Unde cresc cuvintele. În semn de apreciere pentru clipele minunate petrecute în compania scriitorului, copii i-au oferit un  buchet de flori și un desen cu autograf. Iar autorul le-a oferit copiilor câteva cărţi frumos colorate și atractive.
Activitatea în sine a fost plină de emoţii și armonie deoarece jurnalistul şi scriitorul Sergiu Afanasiu, are un farmec aparte în felul de a vorbi cu copiii. Prin basmele şi povestioarele sale ajunge cu uşurinţă  la inima copiilor.
Profesorii, bibliotecarii și copii au ascultat cu entuziasm tot ce ne-a povestit scriitorul - despre copilăria sa, despre părinţi, despre cei trei copii frumoşi ai săi, despre prima poezie, prima carte, despre copiii de la Şcoala-Grădiniţă din Durleşti pe care o conduce la moment. 

Aducem mulţumiri scriitorului Sergiu Afanasiu pentru operele scrise şi pentru această minunată întâlnire.