vineri, 4 aprilie 2014

Sala de literatură în limba engleză - oportunități de studiu și cercetare

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” şi Organizația „Moldova AID” cu susţinerea Primei Doamne, Margareta Timofti, anunță deschiderea Sălii de literatură în limba engleză, în cadrul Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din bd. Ştefan cel Mare și Sfânt 148. Evenimentul va avea loc la 7 aprilie 2014, începând cu orele 13:00.
Deschiderea va fi salutată de reprezentanți ai Primăriei municipiului Chișinău, Direcției cultură a Primăriei municipiului Chișinău, Biroului pentru Relații cu Diaspora și ai Ambasadei SUA  în Republica Moldova. La eveniment vor participa studenți și profesori de la instituțiile de învățământ din R. Moldova, bibliotecari, profesioniști și publicul larg.
Partenerii - cheie în acest demers sunt Primăria municipiului Chișinău, Organizația „Moldova AID” , Asociația pentru Dezvoltare Creativă.
Iniţiativa a derulat în luna ianuarie 2013 şi continuă să se desfăşoare şi mai departe. Până în prezent prin generozitatea diasporei SUA şi Canada, cu susținerea colegilor și prietenilor acestora s-au colectat circa 3 000 de cărți din diferite domenii precum politică, jurnalism, fizică, chimie, biologie, matematică, tehnologii informaţionale etc. Studenții și profesorii de la Duke University, North Carolina University at Chapel Hill, North Carolina State University, Rutgers University, George Town University, Columbia University, New York University, Virginia Tech, Massachusetts Institute of Technology din SUA și Waterloo University din Canada au susținut inițiativa și au transmis utilizatorilor din R. Moldova manuale și publicații de ultimă oră.
O parte a donațiilor primite au parvenit și din contribuția locuitorilor R. Moldova, care sunt pasionați de limba engleză și au dorit să se împărtășească cu câte o carte sau chiar o colecție.
 Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” va menține această campanie și pe parcursul anului 2014 pentru a mobiliza comunitatea de a participa la constituirea unui nucleu esențial și de calitate pentru funcționarea Sălii de lectură în limba engleză.
Prin oferirea accesului la colecţii selecte, prin intermediul unei biblioteci publice, într-o limbă care este universal recunoscută ca limbă a ştiinţei moderne, vor creşte şansele pentru cercetătorii din R. Moldova de a deveni parte a comunității internaţionale.