vineri, 2 octombrie 2015

Șiraguri de gânduri pentru bunica…

Valentina LEAHU,
bibliotecar, Filiala „Transilvania”

           
 La 1 octombrie în fiecare an se sărbătorește Ziua Internaţională a oamenilor în etate și concomitent Ziua bunicuțelorCu ocazia acestei sărbători preţioase, în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie, la Bibliotecăa„Transilvania” s-au desfăşurat 2 medalioane literare dedicate bunelor, frumoaselor și neobositelor bunicuțe. Elevii claselor a III-a A și a III-a B de la Liceul Teoretic „Orizont”, și-au demonstrat talentul printr-un recital de cântece și poezii superbe, la adresa bunicuțelor iubite. Printre cântecele interpretate de copii se enumeră: „O, bunicuța mea” și  „Mi-e dor de tine, bunico”. O poezie interesantă care le-a impresionat pe bunici se cheamă astfel: ,,Ochelarii bunicii”. Și nu numai... . Copiii au impresionat publicul cu diverse activități distractive, scenete, și jocuri de cuvinte. Picii și-au manifestat sincerele sentimente de dragoste și apreciere pentru scumpele bunici, dezmierdându-le cu cuvinte frumoase, închinându-se până la pamânt în fața dumnealor și îmbrățișându-le cu căldură enormă. Le-au sărutat cu finețe mâinile harnice și împovărate de ani. Bunicile s-au emoționat pînă la lacrimi, mai ales atunci când au vizionat un filmuleț excepțional, dedicat cu multă stimă și respect domniilor lor. Micii creatori au pregătit și un pictorial de desene, rebusuri, poezii alcătuite chiar de ei, din pura lor imaginație. Cel mai frapant joc a fost când copiii sunt puși în situația să distingă povestea, audiind fragmente cu vocea personajelor respective. S-au menţionat poveştile: ,,Soacra cu trei nurori’’,,Povestea porcului’’ şi ,,Fata babei şi fata moşneagului’’. 

            Şi surpriză! La final bunicile au fost remunerate cu binemeritatele diplome, care conţineau cuvintele: ,,Îţi mulţumesc bunică, că ai fost cu noi şi am trecut prin toate, prin greutatea plăcută a dragostei tale, care ne-a acoperit mereu cu harul său. Toata acea iubire imensă şi necondiţionată, toată libertateaea pe care ne-ai oferit-o de a face ce vrem şi toată grija pe care ne-ai acordat-o - acestea au întregit sufletele noastre şi le-au umplut de cea mai gingaşă iubire.Pentru acestea şi pentru faptul că eşti bunica mea dragă, îţi mulţumesc!’’.
            Şi desigur, nepoţeii au primit la rândul lor şi ei diplome. ,,Pentru cel mai bun nepoţel în cadrul concursului Bunicuţa-desagă cu poveşti’’.

            Le mulţumim tuturor participanţilor pentru atmosfera superbă, creată de această minunată sărbătoare.