marți, 5 decembrie 2023

Vernisaj la Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes Saavedra” din Chișinău

 

Emanuela Sprînceană, specialist,

Biblioteca „Onisifor Ghibu”

 Biblioteca „Onisifor Ghibu” în parteneriat cu Asociația de Caligrafie Dacia, organizația Femei cu influență și Galeria RAME PRIM au organizat la Liceul Teoretic „Miguel de Cervantes Saavedra” din Chișinău vernisajul „Între două anotimpuri”. Expoziția cuprinde lucrările copiilor de la Cercul de Arte Plastice ORE COLORATE din incinta Liceului Teoretic „Miguel de Cervantes Saavedra”.

Holul instituției de învățământ a fost inundat de culori vii și calde. Elevii, părinții și profesorii s-au adunat pentru a admira lucrările create de colegii lor.

Doamna Angela Burlacu a invitat copiii să viziteze Galeria RAME PRIM pe care o conduce, pentru a vedea cum se înrămează profesionist o operă de artă, dar și pentru a-și înrăma propriile lucrări create în cadrul cercului de artă pe care îl frecventează.

Artistul plastic Valeriu Herța, președinte al Asociației de Caligrafie Dacia, a menționat importanța învățământului artistic pentru copii spunând că „acei copii care învață artele o să devină oameni buni, sensibili la frumos” și oferind câteva cataloage de grafică pentru biblioteca instituției.

Copii și părinți i-au mulțumit doamnei profesoare Olga Mardare, conducătorul Cercului de Arte Plastice ORE COLORATE pentru dedicație și energie, exprimându-și recunoștința pentru efortul de a educa copiii prin intermediul limbajului plastic, sperând ca discipolii să crească din „creatori mici în creatori mari”. Iar în acest sens doamna Olga Mardare le-a propus părinților o serie de excursii pentru discipolii săi la Centrul expozițional „Constantin Brâncuși”, Muzeul Național de Artă al Moldovei, galerii de artă etc. pentru a familiariza copiii cu arta înaltă.

Biblioteca „Onisifor Ghibu” a venit cu o donație de carte (albume de artă și cărți de specialitate) în speranța că acestea vor fi utile în calitate de material didactic, stabilind totodată și un parteneriat de colaborare cu instituția de învățământ.