vineri, 22 decembrie 2023

Colinde, colinde...

De solstițiul de iarnă, la Biblioteca „Onisifor Ghibu”, a avut loc un concert de Crăciun. Cei prezenți au avut bucuria de a asculta colinde interpretate de ansamblul de copii „Cununița”.

Directorul Bibliotecii „Onisifor Ghibu” Vitalie Răileanu, le-a urat bun venit colindătorilor, subliniind faptul că a colinda înseamnă, întâi de toate „a spune frumosul”.

Ansamblul „Cununița” de la Școala de Arte „Valeriu Poleakov”, conducător artistic Oxana Mardari, a susținut un amplu program de colinde, mai mulți soliști ai ansamblului au interpretat cântece de iarnă, au cântat la instrumente muzicale și au dansat pentru cei prezenți.

Invitată specială a evenimentului a fost actrița și pedagogul Claudia Pătrânac-Caranfil care, ascultând colindele, și-a amintit de propria copilărie trăită în Siberia și de colindele învățate de la mama care au însoțit-o. „E o mare favoare să avem și colinde în amintirile noastre din copilărie. Doar așa vom putea spera să avem o bătrânețe împlinită”. Doamna Pătrânac-Caranfil a donat Bibliotecii „Onisifor Ghibu” un exemplar de carte a domniei sale „Lumina Trinității”.

Profesoara Maria Brăduțanu a vorbit cu admirație despre recitalul copiilor din ansamblul „Cununița”, remarcând-le talentul și îndemânarea.

Interpreta Mariana Saganovschi a cântat un colind din repertoriul regretatei interprete de muzică populară Ana Barbu și le-a urat succese copiilor din ansamblul „Cununița”.

Doamna Victoria Bălănuță de la Școala de Arte „Valeriu Poleakov” a subliniat că „mai ales de sărbători simțim lipsa oamenilor plecați de printre noi – bunicii, dar și lipsa oamenilor dragi aflați peste hotare”. Dna Bălănuță și-a exprimat speranța că dragostea față de colinde și tradițiile de iarnă va fi transmisă generațiilor viitoare, interpretând la final un cântec.

În atmosfera sărbătorilor de iarnă creată de melodii, toți cei prezenți și-au dorit „La mulți ani și Sărbători fericite!”.

 

Echipa Bibliotecii „Onisifor Ghibu”