marți, 18 februarie 2014

Nina Slutu-Soroceanu invitată de onoare la Clubul Picilor de la Filiala ,,Ştefan cel Mare’’

Valeria Beţivu, şef oficiu
Filiala ,,Ştefan cel Mare’’

 La prima şedinţă  din acest an a Clubului Picilor  de la Bibilioteca ,,Ştefan cel Mare’’  s-a realizat o întâlnire cu jurnalista şi scriitoarea Nina Slutu-Soroceanu, care a venit în faţa picilor cu minunatele sale cărţi de poezii. Dragostea faţă de copii, autoarea o exprimă prin cărţile sale: Cum am trăit într-un măr, Castele pân-la stele, În Papagalia (carte de colorat), Împreună cu Binuţu, Primii paşi, Nas în Nas (o cărţulie de desene-şarje), care i-a impresionat foarte mult pe copii, şi au primit-o cu atograf în dar de la scriitoare.
Nina Slutu-Soroceanu este o scriitoare înzestrată cu harul de a reproduce într-un mod deosebit situatii şi întâmplări ale vieţii sale, astfel le-a vorbit copiilor despre familia în care a crescut, fiind nouă copii la părinţi ei au învăţat multe unul de la altul. 
Copiii au ascultat cuminţi, versurile şi amintirile scriitoarei, dar pe parcurs au apărut foarte multe întrebări pe care elevii le-au adresat domniei sale. Copiii care frecventează Clubul Poeţilor au venit cu o surpriză neaşteptată de autoare: i-au recitat poezii scrise chiar de ei, iar ceilalţi i-au recitat poezii din cărţile sale.
Şi Nina Slutu-Soroceanu a venit cu o surpriză – pentru bibliotecă, ne-a dăruit 3 cărţi. În acest mod, colecţia bibliotecii s-a îmbogăţit cu noi cărţi cu dedicaţie din partea autoarei.
 În speranţă că vor mai reveni la Clubul Piciilor, copii de la Şcoală-Grădiniţă ,,Pas cu Pas’’ s-au ales cu nota 10 la purtare acordată de către scriitoare, cu cunoştinţe noi despre eroii din cărţile dnei Nina, şi cu o nouă carte în biblioteca personală.
Deorece Dna Nina este omagiată în luna februarie, colectivul Bibliotecii ,,Ştefan cel Mare’’ Vă urează să aveți parte de realizări frumoase, de oameni dragi alături, de cât mai muţi cititori şi cât mai multe cărţi noi aşteptăm de la dv.
LA MULTII ANI !!!