joi, 3 martie 2022

O nouă ședință a serviciului „Vreau să știu engleza”

 Liudmila Ganganu-Mîndru, bibliotecar,

Filiala „Transilvania”

 „Ceea ce vrem să vedem este copilul în căutarea cunoașterii

şi nu cunoașterea în urmărirea copilului.” (George Bernard Show)

Cunoașterea limbii engleze reprezintă nicidecum un moft al lumii moderne, ci mai degrabă o necesitate absolut utilă pentru toată lumea, deoarece cunoașterea limbii engleze ne poate ajuta, să ne descurcăm mai bine în tehnica de calcul și control, să comunicăm ușor cu alți oameni de diferite naționalități, având în vedere că engleza este o limbă cunoscută la nivel mondial, și, de ce nu, ne-ar putea ajuta să ne încadrăm mai ușor în câmpul muncii.

Cu dorința de a cunoaște engleza, copiii s-au adunat nerăbdători la sesiunea „Vreau să mă prezint” din cadrul Serviciului „Vreau să știu engleza”. La acest Serviciu au fost înscriși copii cu vârste cuprinse între 7 și 8 ani, cu dorința de a le oferi suportul pentru o încadrare mai ușoară la orele de limba engleză în viața școlară. Nivelul de începător al copiilor, le-a trezit un interes deosebit către tematica abordată, deoarece activitatea a fost centrată pe joc - modalitatea cea mai atractivă de predare-învățare pentru această vârstă.

Emoțiile de bucurie și dorința de cunoaștere au fost predominante pe tot parcursul activității, chiar dacă inițial aceștia au preluat poziția elevului, treptat s-au relaxat și era vădit că se simt bine. Și credem cu certitudine că obiectivul propus întru dezvoltarea abilităților de comunicare în public prin prisma utilizării limbajului coerent și corect, este unul deloc întâmplător, deoarece necesitatea comunicării fluente cu semenii noștri și nu doar, rămâne a fi una din prioritățile educației.

Cu mândrie menționez că copiii au participat cu plăcere, implicându-se activ și cu seriozitate, dând dovadă de dorința de a cunoaște, dovedind încă o dată că utilitatea acestei teme rămâne a fi actuală și importantă pentru o mai bună adaptare a acestora în lumea limbilor moderne.