miercuri, 24 octombrie 2018

Un nou perteneriat în cadrul cenaclului „Cuvântul magic”


Angela Vintilă,
 șef filială, Filiala „M. Ciachir”

La Biblioteca „Mihail Ciachir” s-a desfășurat a doua ședință a cenaclului „Cuvântul magic”, tematica căruia, în mare măsură, a fost dedicată anotimpului toamna. De această dată ne-am bucurat de un nou parteneriat cu Colegiul „Alexei Mateevici”, reprezentat de dl Botea Veaceslav, director-adjunct, alături de discipolii săi, elevi din anul 1- 2 de studii.
În cadrul cenaclului a avut loc un recital de excepție a poeziilor scriitorului și ilustratorului de carte, dlui Alexandru Plăcintă: „Toamna”, „Un buchet de flori”, „Admir”, „Pentru cine? etc. Cei prezenți au ascultat cu mare atenție, fiind impresionați de conținutul profund al fiecărei poezii.
Toamna ne delectăm privirile cu zecile de culori parcă rupte din cele mai frumoase tablouri. Fără îndoială că ea este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri ce a inspirat nenumărați scriitori și poeți îndrăgostiți de culorile, capriciile și bogățiile ei! În acest context, o frumoasă surpriză pentru ascultători a fost prezentarea unei noi povești, recent finisate și urmează a fi editată cu titlul „Visul Toamnei”.
După lecturare a avut loc o discuție în baza conținutului audiat. Elevii Colegiului „Alexei Mateevici”, și-au exprimat părerile și emoțiile în urma celor audiate. S-a pus accentul pe importanța literaturii în procesul de instruire și educare a tinerei generații. Autorul Alexandru Plăcintă a oferit câteva recomandări viitorilor pedagogi.
Participanților li s-a propus un test literar, care în scurt timp a fost realizat, deoarece elevii au dat dovadă de o bună cunoaștere a scriitorilor și lucrărilor acestora.  

Clădind temelia unui nou început, rămânem cu marea speranță la continuitatea acestei colaborări frumoase, ce va aduce rod bogat pe viitor și satisfacție spirituală.
La finalul ședinței cenaclului „Cuvântul magic” toți cei prezenți, au  realizat câteva poze, drept o frumoasă amintire a acestui frumos eveniment.