luni, 1 octombrie 2018

Nocturna Bibliotecilor la Biblioteca „Onisifor Ghibu”


Roșca Natalia, șef-oficiu, Filiala „O. Ghibu”

Pe data de 28 Septembrie, 2018 la Biblioteca „O. Ghibu” a avut loc Nocturna Bibliotecilor, manifestare organizată în cadrul filialelor Bibliotecii Municipale. „B.P. Hasdeu”, care se desfășoară simultan și în bibliotecile din România și Republica Moldova, la inițiativa Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova (ABRM) și Asociației Naționale a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANPBR).

Conform programului Nocturna Bibliotecilor este un Eveniment Național, care are drept scop promovarea bibliotecii în comunitate.

Nocturna Bibliotecilor a început cu o activitate multimedia: SlideShow - Cele mai neobișnuite biblioteci. Utilizatorii au avut parte de a asista la vizualizarea unui micro-film în care au fost prezentate 10 biblioteci interesante ce au uimit, au impresionat prin povestea acestora. Toate au un singur scop: să împărtășească oamenilor dragostea față de lectură, față de Măria sa Cartea!

Evenimentul a continuat cu un recital de poezie în aer liber Terasa poețilorVino să te auzim, poete! Ahtiații de poezie, au fost invitați la microfon, pentru a recita în public propriile texte într-o atmosferă deosebită din această seară. Tinerii poeți și-au lansat părerea vizavi de mai noile lor publicații, care încă nu au văzut lumina tiparului, dar care au fost plămădite de atâta timp în sufletele lor și vor fi expuse cu drag în fața cititorului.

De la bun început, în cuvântul său de salut Vitalie Răileanu, directorul bibliotecii „O. Ghibu” a menționat că aceste serate „sunt un bun prilej dea aduna la o masă oameni cu aceleași trăiri, personalități ale culturii noastre pentru un schimb nou de energii creatoare.”

Roșca Natalia, șef-oficiu la Biblioteca „O. Ghibu” a remarcat: „Am rămas profund impresionată de acest eveniment organizat în biblioteca noastră. S-au citit poeme frumoase, de suflet și cel mai important că au fost în lectura autorilor, ceea ce a și creat tot farmecul serii. Am avut ocazia să văd cum poeții își citesc textele reciproc, fac schimb de opinii și creează un univers aparte care ne include în primul rând pe noi, cititorii”. Asemenea evenimente sunt utile pentru comunitate.