joi, 7 aprilie 2022

Culorile curcubeului

 Liudmila Ganganu-Mîndru, bibliotecar, Filiala  „Transilvania”

 

Lumea ce ne înconjoară ar fi fost tristă și sumbră, fără culorile ei vesele și jucăușe. Așa precum viața este o provocare plină de surprize și suspans, tot așa a fost și ședința serviciului „Vreau să știu Engleza” la Filiala „Transilvania”. Și de această dată întâlnirea a fost plină de emoții pozitive, zâmbete sincere și desigur noi cunoștințe necesare unei dezvoltări armonioase a competențelor de limbaj și comunicare.

Deși tema a fost una destul de cunoscută „Curcubeul culorilor”, copiii au dat dovadă de interes și dorință de a cunoaște, s-au implicat activ la fiecare etapă și au jucat rolul de „actor” ce-și caută felul în care să-și manifeste cunoștințele ce le posedă. Pentru fiecare provocare a urmat încurajarea, așa încât copiii au învățat zâmbind și jucându-se.

Ca de fiecare dată copiii au primit provocări diferite, cu scopul de a le trezi interesul pentru limba engleză și a-i încuraja să viseze, să creeze, să capete încredere în forțele proprii. Pentru că doar având încredere în forțele proprii, aceștia își pot demonstra abilitățile pe care le dețin, precum și aptitudinile nebănuite pe care le posedă.

Momentele-surpriză au curs necontenit și unul câte unul, fără să-și dea seama, copiii au învățat pe neobservate toate culorile curcubeului. Mici și poznași, dar totodată dornici de cunoaștere și entuziasmați, aceștia au acceptat provocările și au realizat unul după altul, toate obiectivele propuse.

Baloanele au fost și rămân a fi elementele de bază ce definesc, oarecum, etapa extraordinar de frumoasă a copilăriei. Evident că și la această activitate nu am uitat de ele și realizând exerciții pentru dezvoltarea sistemului respirator (umflând baloanele diferit colorate), copiii au râs cu poftă și s-au distrat de minune, răspunzând la diferite întrebări legate de corectitudinea culorii, astfel aprofundându-și cunoștințele obținute pe parcursul activității noastre.

Răsplata pentru implicarea lor activă au fost desigur bomboanele, și ele fiind de diferite culori, astfel încât cel sau cea care spunea corect culoarea bomboanei, era câștigătorul ei.