joi, 16 februarie 2023

Constantin Dragomir – poetul și învățătorul copiilor

 


Tatiana Donțu, șef sector, Biblioteca „Transilvania”

            Februarie întotdeauna bogat în miracole, iar anul acesta, pe 15 februarie, în cadrul evenimentelor consacrate Zilei Naționale a Lecturii, la Biblioteca „Transilvania”, a avut loc în o întâlnire cu un admirabil scriitor pentru copii Constantin Dragomir.

            Întâlnirile cu scriitorii sunt întotdeauna o sărbătoare în bibliotecă, care includ minuni și descoperiri interesante pentru copii. La urma urmei, scriitorii pentru copii sunt oameni speciali: strălucitori, sinceri, deschiși și amabili. La întâlnire au fost invitați elevii claselor a II-a „A” și a IV-a „B”, de la Instituția Publică Liceul cu Profil Sportiv nr. 2 și profesoarele Inga Panaite și Tatiana Negură.

            Prezentarea universului creației și expoziția „Constantin Dragomir – poetul și învățătorul copiilor”, i-au purtat pe valurile creației scriitorului pe copii. În timpul întâlnirii copiii au aflat despre cărțile scrise de scriitor, în ce genuri sunt combinate cărțile scrise de el și ce subiecte abordează în lucrările sale. De asemenea, copiii au aflat, că scriitorul este un reprezentant al genului umoristic, dar și cognitiv.

            La frumosul eveniment, scriitorul a citit fragmente din lucrările sale, a spus povești amuzante din copilărie și a prezentat din cărți unele momente interesante. Copii au râs mult, au citit poezie cu plăcere, au dezlegat ghicitori amuzante inventate de scriitorul însuși, și au luat parte la concursuri distractive. Autorul a fost bucuros, să răspundă la întrebările copiilor. Am remarcat o întâlnire neobișnuită cu un povestitor înzestrat, care va fi cu siguranță întipărită în amintirile lor multă vreme și, fără îndoială, copii vor aștepta cu nerăbdare noi întâlniri cu scriitorul. Poate că asta se va întâmpla foarte curând. Desigur că, au fost interesați și de planurile pe viitor, urându-i sincer scriitorului o mare inspirație creativă. Multă vreme copiii nu au vrut să-l lase pe oaspetele interesant să plece, toată lumea dorea să primească un autograf pe carte. Cu siguranță copii au conștientizat, că cu personajele scriitorului, cititorii călătoresc într-o lume magică, învață o mulțime de lucruri noi și interesante. Mai mult de o generație de cititori a crescut cu cimilituri, glumele, versurile, și ghicitorile scriitorului, deoarece Constantin Dragomir nu numai că scrie povești și poezii interesante, ci și comunică cu pricepere cu publicul. Întâlnirea s-a încheiat cu o poză de grup.

            Da! Căldura lui și comunicarea vie, nu au lăsat pe nimeni indiferent. Într-un mediu surprinzător de cald, timpul a zburat. Întâlnirea a adus o mulțime de emoții pozitive tuturor, și a devenit pentru mulți o descoperire uimitoare și interesantă! Mulțumim lui Constantin Dragomir pentru emoțiile de neuitat, și îl așteptăm cu nerăbdare!