miercuri, 15 februarie 2023

Ziua Națională a Lecturii la Biblioteca „Onisifor Ghibu”

 


Mircea Ciochină, șef serviciu, 

Biblioteca „Onisifor Ghibu”

La data de 14 februarie, Biblioteca „Onisifor Ghibu” a organizat mai multe evenimente dedicate Zilei Naționale a Lecturii, printre care menționăm omagierea poetului Grigore Vieru și lansarea volumului Intersecții de Grigore Vasilescu.

Este vorba despre un volum de versuri care mai mulți ani a fost ținut în sertar de către autor, a remarcat Vitalie Răileanu, cunoscând bine autorul și textele care le-a citit cu deosebită atenție în timpul prefațării volumului în cauză, De asemenea s-a remarcat că poezia lui Grigore Vasilescu este în interiorul nostru, iar titlul volumului nu este metaforic, ci e o metaforă ascunsă, iar poeziile antrenează la lectură cititorii de toate vârstele.

Studenții domnului Grigore Vasilescu au venit și ei cu un omagiu pentru profesorul lor, spunând multe lucruri frumoase și deosebite, remarcând: bunăvoința, cumsecădenia care-l caracterizează, culminând cu un recital de poezie din cuprinsul dat.

La acest eveniment au fost prezenți și liceenii de la baștina poetului care au citit din versurile lui Grigore Vasilescu.

Ziua Națională a Lecturii a fost frumos completată de elevii din gimnaziul Cobusca Nouă, îndrumați de profesoarele de Limba și Literatura Română, Ecaterina Straistă, grad didactic II și Maria Bujac grad didactic II, menționăm și prezența doamnei Zabolotniuc Natalia, profesoară de educație pentru societate, grad didactic II. Remarcăm frumoasa prestație a elevilor care au venit cu un recital de poezie închinate marelui VIERU, acumulând deosebite și apreciate aplauze din partea celor prezenți în Sala Nuciferă a Bibliotecii „Onisifor Ghibu”.

Biblioteca „Onisifor Ghibu” a încheiat un protocol de colaborare cu Biblioteca Parlamentului Republicii Moldova. Pe parcursul zilei deputații și angajații Parlamentului Republicii Moldova au făcut cunoștință cu materialele expuse la expoziție tematică „Grigore Vieru, volume din fondul de carte a Bibliotecii „Onisifor Ghibu”.